<Terug naar Actuele Collectie

 

Brock, Charles Edmund

Geb. 5 februari 1870 ( Holloway, Londen) - gest. 28 februari 1938 (Cambridge - Verenigd Koninkrijk)

Studeerde - nadat de familie van Londen naar Cambridge was verhuisd - enige tijd bij de beeldhouwer en tekenleraar Henry Wiles.

Hij ontwikkelde zich tot een veelzijdig illustrator, maar hij schilderde ook portretten, waaronder dat van koningin Victoria en van notabelen en geestelijken van de universiteitsstad Cambridge.

Brock, die zijn werk altijd tekende met zijn initialen C.E., werd een gezocht illustrator onder bekende schrijvers uit zijn tijd. Zo illustreerde hij vele boeken van Jane Austen.

De stijl van zijn illustraties was afhankelijk van het verhaal en varieerde van verfijnde lijntekeningen en aquarellen (die paste bij de romans van de Victoriaanse auteurs) tot krachtige werken als het verhalen over typisch Britse karakters, zoals soldaten en paardrijders, betrof. Behalve voor boeken maakte hij ook illustraties voor tijdschriften zoals Punch.

Wetenswaard

Brock werkte vaak samen met zijn drie jongere broers (onder hen de eveneens bekende illustrator Henry Matthew Brock - 1875-1960) in hun studio in Cambridge.

Meer weten?

Kunsthandel van Driel bezit een uitgebreid documentatie-archief over kunst en kunstenaars. Stuur voor meer informatie een e-mail. Webmail? Klik hier!

 

De titel van dit werk van Brock is de eerste regel van een beroemd gedicht - Casabianca - van de Britse dichteres Felicia Dorothea Hemans (1793-1835).

Aquarel

Papier/Kartonmaat 49 x 72 cm

In excellent condition

 

Herkomst;

Particuliere collectie Spijkenisse

 

Prijs: € 5.000,-

The boy stood on the burning deck
Whence all but he had fled;
The flame that lit the battle's wreck
Shone round him o'er the dead.

Yet beautiful and bright he stood,
As born to rule the storm;
A creature of heroic blood,
A proud, though childlike form. etcetera

 

Klik hieronder voor een over Brock

YouTube filmpje

 

 

 

 

 

 

Sinds 1991 © Kunsthandel van Driel 2018

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter