<Terug naar Hagedoorn- Actueel

 

Machiel Hagedoorn (1911-1988)

Machiel (Giel) Hagedoorn werd in 1911 in Rotterdam geboren en volgde daar een opleiding aan de kunstacademie. Nog voor de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) ging hij bij Shell Curaçao werken. Daar kreeg hij de bijnaam "Timmerman met verf" omdat hij als timmerman werkte, maar ook veel aanzien kreeg als bouwer van decors voor het amateurtoneel en als kunstenaar die, in opdracht van de Shell, een schilderij maakte voor elke oudgediende van deze maatschappij ter gelegenheid van hun pensionering. Hij verkocht zijn kunstwerken ook aan toeristen die het Antilliaanse eiland bezochten.

Rond 1962 ging Hagedoorn met pensioen en keerde hij terug naar Nederland. Na enige tijd in Barendrecht te hebben gewoond, verhuisde hij naar Sleeuwijk. Omdat hij vond dat in onze koude klimaat de verf van zijn schilderijen niet snel genoeg droogde, begon hij zich toe te leggen op het maken van tekeningen, waarvan hij tot aan zijn dood in 1988, voor zover bekend, er een paar duizend heeft voltooid.

De tekeningen, aquarellen en etsen op deze pagina komen het mooist tot hun recht in een eenvoudig passepartout achter glas en een strakke lijst. Klik hier.

De meeste tekeningen van Hagedoorn zijn bij Kunsthandel Van Driel redelijk geprijsd: tussen de € 125,00 en € 200,00.

 

Meer weten?

Kunsthandel van Driel bezit een uitgebreid documentatie-archief over kunst en kunstenaars. Stuur voor meer informatie een e-mail. Webmail? Klik hier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hardinxveld, Kromme Gat Firma G. van den Bout

Potloodtekening 23x48cm Prijs €125,00

Hagedoorns tekenbord en kwasten

Hagedoorn speelde graag op zijn Wiri Wiri's

© Kunsthandel van Driel 2017

 

visitors on myspace