<Terug naar Verkocht

 

Kemper, Charles Jean

Geb. 18 september 1913 (Heemskerk) - gest. 25 oktober 1985 (Rotterdam)

Studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam; kreeg les van o.a. Wildt, Bautz en de Haarlemse kunstenaar Henri F. Boot.

Hij maakte olieverfschilderijen, aquarellen en tekeningen. Hij was vooral bekend vanwege zijn landschappen en stadsgezichten, waarin de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog een veel terugkerend thema was.

Woonde en werkte voornamelijk in Rotterdam (aanvankelijk Overschie), waar hij veel opdrachten kreeg van het Gemeentearchief.

Was lid en mede-oprichter van de groep Argus (1951), van de Haagse Aquarellisten (1968) en van de Pulchri Studio (1975) in Den Haag.

Wetenswaard

Kemper won verschillende prijzen: in 1940 de eerste prijs van de wedstrijd 'Stadsgezichten' in Schiedam, in 1942 de zilveren Willink van Collenprijs en in 1953 de Havenprijs van de Rotterdamse Kunststichting.

Meer weten?

Kunsthandel van Driel bezit een uitgebreid documentatie-archief over kunst en kunstenaars. Stuur voor meer informatie een e-mail. Webmail? Klik hier!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

In veel opzichten doet het schilderij (1962) boven denken aan werken uit de stroming van het realisme, zoals vertegenwoordigd door bijvoorbeeld de Amerikaanse kunstenaar Edward Hopper. Het is ook bijzonder omdat de maker ervan, de schilder Charles Kemper vooral bekend is vanwege zijn Rotterdamse werken. Hij leefde en werkte het grootste deel van zijn leven in de havenstad. Het schilderij straalt ook de nostalgie van het oude Londen uit, want zowel het theater als het spoorwegstation (Charing Cross) op het schilderij zijn inmiddels verbouwd.

© Kunsthandel van Driel 2017

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter