<Terug naar Actuele Collectie


Schouten, Henry

Henry Schouten (ook vermeld als Henri Schouten) (Indonesië, ca. 1857 - Brussel, 1927) was een Belgisch kunstschilder die vooral bekend is als dieren- en landschapsschilder. Hij gebruikte ook het pseudoniem Joseph Klaas. Hij kreeg zijn opleiding aan de Academie van Brussel (1876-1881). Hij onderging een sterke invloed van de dierenschilder Alfred Verwee.
Hij was in de eerste plaats een vlotte realistische dierenschilder: koeien, schapen, paarden, kippenrennen en dieren op het neerhof. Maar hij schilderde eveneens boeren en herders in hun omgeving, een jager met honden, een drinkende paardenverkoper of een melkboerin met hondenkar. Hij schilderde ook een aantal stillevens met bloemen of gevogelte en fruit of een stilleven met vis en garnalen.

"Bloemenstilleven" (onder het pseudoniem Joseph Klaas)
Hij stelde vanaf 1882 tentoon in Brussel met de Union des Arts. Gedurende zijn loopbaan gebruikte hij allerlei artiestennamen: Jos Klaus, M. CLaes, Joseph Klaas, E. Meulat Joors, V. Marinus en J. Remis. Op de veilingen behalen zijn werken behoorlijke bedragen: 2.000 tot 5.000 €

 

Wetenswaard

 

Meer weten?

Kunsthandel van Driel bezit een uitgebreid documentatie-archief over kunst en kunstenaars. Stuur voor meer informatie een e-mail. Webmail? Klik hier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Honden met kippen

Olieverf op doek (Bedoekt)

Doekmaat 60 x 40 cm

In goede conditie

 

Herkomst;

Particuliere collectie België

 

Prijs: 5.000,-

 

Alleen op afspraak te bezichtigen

Sinds 1991© Kunsthandel van Driel 2018

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter