< Terug naar Tentoonstellingen (TT) Archief

 

2002 en 2010

Machiel Hagedoorn (1911-1988)

In 2002 werd de galerie van Kunsthandel Van Driel, na een grondige verbouwing en renovatie, heropend met een tentoonstelling van werken van Machiel Hagedoorn, van wie ik een bewonderaar ben. Ik kon de bezoekers zowel schilderijen als tekeningen laten zien. De schilderijen waren door Hagedoorn grotendeels gemaakt in Curacao, waar hij lange tijd heeft gewerkt (bij de Shell). De tekeningen waren vooral afkomstig uit zijn huis in Sleeuwijk, waar hij na zijn pensionering woonde en vanwaaruit hij de omgeving vastlegde in tekeningen en een enkele aquarel.

Sleeuwijk met de bruggen (Verkocht)

Acht jaar later - in 2010 - is in mijn galerie opnieuw een Hagedoorn-tentoonstelling gehouden, in samenwerking met de familie van de kunstenaar.

Ter gelegenheid van deze expositie is er een monografie over Hagedoorn verschenen. Deze is nog steeds verkrijgbaar (in print en als PDF).

 

 

Een museum op Curacao vierde in 1998 het 50-jarig jubileum met een expositie gewijd aan Hagedoorn, die bekend stond als "Timmerman (zijn beroep bij Shell) met verf".

Hagedoorns neef Frank vertelde tijdens de opening van de 2010 tentoonstelling bezoekers over het werk van zijn oom.

Het weekblad Echo besteedde aandacht aaan de tentoonstelling. Klik op de afbeelding hierboven om het artikel te lezen. '

 

 

 

 

 

 

 

Andere tentoonstellingen in mijn galerie:

Peter Breedijk

Marius de Jongere

Piet Middelhoek

Peter van Berkel

René de Jong (2x)

Vreewijkse kunstenaars

Winterschilders

E. van Dulmen Krumpelman

Paul Lagrouw

Dook Everse

 

Sinds 1991 © Kunsthandel van Driel 2018

 

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter