Home     Actueel
Archief     Rons blog

 

Nieuwsbrief

2015-2016

Tentoonstelling Dook Everse

(enkele fragmenten uit deze nieuwsbrief)

Na een hectische periode, vooral vanwege een inpandige verbouwing, is het weer eens tijd voor een expositie. Enige tijd geleden kwam ik in contact met de heer Van Eck, schoonzoon van de Rotterdamse kunstenaar Theodorus Everse, beter bekend als Dook Everse of kortweg Dook, die tien jaar geleden overleed. Van Eck beheert de nalatenschap van zijn schoonvader, waaronder een groot aantal schilderijen, aquarellen en tekeningen. Al snel kwamen we samen tot de conclusie dat deze productieve Rotterdamse kunstenaar opnieuw een expositie verdiende. Met een tweeledig doel: een hernieuwde kennismaking met de vaak bijzondere werken van Dook; en een kans voor verzamelaars of liefhebbers een werk van Dook aan te schaffen.


Een nieuwe uitstraling

Wie de komende tijd een bezoek aan mijn kunsthandel brengt, zal het opvallen dat de bovenverdieping een metamorfose heeft ondergaan. Een van de specialisaties van mijn kunsthandel is altijd al geweest de inkoop, verkoop en onderzoek van schilderijen en andere kunstobjecten uit de tweede helft van de 19e eeuw en de eerste helft van de 20e eeuw. Vaak ontdek ik op mijn speurtochten naar deze kunst, bijvoorbeeld op veilingen, andere interessante zaken uit deze periode, zoals meubelen en voorwerpen als klokken.
Daarom besloot ik dit jaar de bovenverdieping opnieuw in te richten in deze stijl, die ruwweg als "art deco" kan worden beschreven. En natuurlijk verdienden de nieuwe meubels en de collectie kunst (ook recent aangekochte) een passend decor.
Na maanden verbouwen, witten en verven, bevindt zich achter de ook nieuwe glas-in-looddeuren een toonzaal waar ik trots op ben en die ik graag aan u wil laten zien.

De volgende nieuwsbrief

 

 

 

De Rotterdamse kunstenaar Dook Everse

De gerenoveerde toonzaal van Kunsthandel R.G. van Driel

 

 

Ook de nieuwsbrief ontvangen?

Ik verstuur enkele malen (ongeveer 4) per jaar een nieuwsbrief. Wie zich daarvoor inschrijft, kan altijd weer opzeggen.

Schrijf u in door een e-mail te sturen met in de onderwerpregel Nieuwsbrief.

Schrijf u uit door een e-mail te sturen met in de onderwerpregel Uitschrijven nieuwsbrief.

 

Sinds 1991 Kunsthandel RG van Driel Dordtsestraatweg 761b 3075BH Rotterdam Tel 0628381883 KvK 186879 © 2022

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter