Home Actuele collectie Consignatie
Inlijsten Verkocht Contact

 

INKOOP of BEMIDDELING

Kunsthandel R.G. van Driel is altijd geïnteresseerd in nieuwe aanwinsten. Of een kunstwerk voor aankoop of voor aanbod in consignatie in aanmerking komt, is onder andere afhankelijk van de hieronder beschreven voorwaarden:

INKOOP

Het werk is van een kunstenaar die wordt benoemd in de bekende lexicons.

De kwaliteit en voorstelling van het werk moeten van een goed niveau zijn.

Het werk moet bij voorkeur in onaangeroerde toestand (dus vuil) worden aangeboden. Het schoonmaken en restaureren wordt in eigen atelier verzorgd.

Er moet zoveel mogelijk documentatiemateriaal worden toegevoegd: bijvoorbeeld bewijzen van herkomst, etiketten, brieven, aankoopnota, verhalen enzovoort. Hoe completer de geschiedenis van een schilderij is, des te beter kan ik mijn toekomstige klanten informeren.

BEMIDDELING

Wilt u uw schilderij aanbieden om het avontuur op een veiling mee te maken dan kan ik daar natuurlijk in adviseren. Het gaat vaak over de onderwerpen die wat moeilijker te verkopen zijn of een betere prijs kunnen opbrengen. Laatst had ik een prachtig schilderij van een Indonesische kunstenaar en een schilderij met een Curaçaose voorstelling.

Veilingen kunnen avontuurlijk zijn maar ook tegenvallen. Gezocht zijn de Indonesische werken van voor de tweede wereldoorlog, zie hier.

Op mijn pagina's "ONDERZOEK" kunt u de meeste bekende kunstenaars vinden.

Een voorbeeld van een gouache van Louis Apol dat in opdracht door mij wordt aangeboden (consignatie).

Het bovenstaande schilderij H.C.A. Paradies is recent aangekocht en inmiddels weer verkocht

 

 

Ron over inkoop:

Heeft u een schilderij, aquarel of van goede kwaliteit en van een gerenommeerde kunstenaar, dan ben ik bereid te onderzoeken of deze geschikt is om door mij te worden aangekocht.

Heeft u een kunstwerk te koop, bezoek dan vrijblijvend mijn kunsthandel of stuur een e-mail (inclusief foto’s). Webmail? Klik hier!

Wilt u een kunstwerk ter consignatie aanbieden, lees dan eerst de voorwaarden (zie consignatie).

Deze pierot op vrijersvoeten is recent door mij aangekocht maar inmiddels ook weer verkocht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 1991 Kunsthandel RG van Driel Dordtsestraatweg 761b 3075BH Rotterdam Tel 0628381883 KvK 24186879 © 2024

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter