Home TT: Actueel TT: Recent
TT: Voorwaarden TT: Archief    

 

GALERIE

Een bezoeker aan mijn kunsthandel noemde dit ooit: het mooiste museum van Rotterdam-Zuid. Een groot compliment. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat in dit deel van de stad een waar museum voor kunst ontbreekt.

Op de bovenste verdieping van mijn kunsthandel - in 2016 nog geheel gerenoveerd - kunnen bezoekers altijd pronkstukken uit de actuele collectie bewonderen. Ook sieren werken daaruit de wanden van de begane grond.

De onderste van de drie verdiepingen van het pand van Kunsthandel van Driel wordt gebruikt als galerie, waar geregeld werken van kunstenaars worden tentoongesteld.

Vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw heb ik door kunstliefhebbers hoogst gewaardeerde exposities georganiseerd. Vaak hebben deze tentoonstellingen te maken met mijn eigen voorkeuren, zoals het magisch realisme van Pieter Breedijk, de tekeningen van Machiel Hagedoorn en winterlandschappen.

De tentoonstelling met werken van Marius de Jongere was ook een eerbetoon aan mijn vader, die veel onderzoek naar deze beroemde Rotterdamse havenschilder heeft gedaan en zijn werk heeft verzameld.

Ook stel ik mijn galerie soms beschikbaar op verzoek van derden, zoals van verzamelaars van het werk van de Drentse kunstenaar E. van Dulmen Krumpelman en familie van de Rotterdamse schilder/leraar Dook Everse.

Eigentijdse kunstenaars hebben geregeld aandacht gekregen in mijn galerie, zoals Piet Middelhoek (abstract), Peter van Berkel (stillevens en landschappen) en René de Jong (Rotterdamse onderwerpen).

Een bijzondere tentoonstelling was die van Vreewijkse kunstenaars, onder hen de bekende, onlangs overleden beeldhouwer Rob Maingay (1939-2016). Mijn kunsthandel ligt op de grens van het bekende tuindorp Vreewijk.

 

 

Hierboven: de galerie.

Ga voor een film van de bovenverdieping naar de pagina Heden.

 

 

 

Kunstenaars die in mijn kunsthandel hebben geëxposeerd (neem ook een kijkje in het TT Archief)

Pieter Breedijk

Marius de Jongere

Machiel Hagedoorn (2x)

Piet Middelhoek

Peter van Berkel

René de Jong (2x)

Vreewijkse kunstenaars

Winterschilders

E. van Dulmen Krumpelman

Paul Lagrouw

Dook Everse

Openingstijden     Contact

© Kunsthandel van Driel 2017

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter