Home Actuele collectie Verleden
Restauratie Verkocht Visie

 

HEDEN

Na meer dan 49 jaar mij te hebben verdiept in alle facetten van alle kunstuitingen en na bijna 33 jaar ervaring in de kunsthandel, kan ik nog steeds dagelijks genieten van wat de kunst ons te bieden heeft. Sterker nog, mijn liefde voor de kunst is alleen maar sterker geworden en mijn interesse groter.

Ik volg daarom dagelijks de ontwikkelingen op het gebied van de kunst. Of het nu om de ontdekking van het werk van een oude meester gaat, of de rol die het internet ook in deze branche is gaan spelen. Ik volg het nieuws daarover op de voet.

Elke dag houd ik mij naast mijn praktische werkzaamheden - zoals het restaureren, schoonmaken en inlijsten van schilderijen - ook bezig met kunsthistorisch onderzoek om het uitgebreide archief over kunstenaars en aanverwante onderwerpen nog verder te vergroten.

Soms is de aanleidng tot zo'n onderzoek de uitbreiding van de actuele collectie met een werk, soms ook de kennismaking met een kunstenaar. Het geeft elke keer weer een enorme voldoening een schilderij waar een hele geschiedenis achter zit, te mogen bekijken. En een kunstschilder leren kennen is voor mij het mooiste wat er is.

Een enkele maal leidt zo'n kennismaking tot een nauw samenwerkingsverband, want soms weer resulteert in een tentoonstelling in mijn galerie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015 heeft in het teken gestaan van een grootscheepse renovatie van de bovenruimte van mijn kunsthandel. Deze is nu ingericht met kunst uit de periode 1850-1970 en met kleinmeubelen en kleinantiek uit de jaren dertig van de 20e eeuw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handelaar of verzamelaar?

“Eigenlijk ben ik meer een verzamelaar dan een handelaar. Sommige schilderijen wil ik nu niet verkopen, maar er nog zeker twintig jaar zelf van genieten.”

 

Sinds 1991 Kunsthandel RG van Driel Dordtsestraatweg 761b 3075BH Rotterdam Tel 0628381883 KvK 24186879 © 2024

 

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter