Home Actuele collectie Verleden
Restauratie Verkocht Heden

 

VISIE

Een mooi kunstwerk verliest nooit zijn waarde; de aanschaf ervan bij een kunsthandel of rechtstreeks bij de kunstenaar is een investering waar men lange tijd, soms een heel leven, plezier aan beleeft.

Een kunstwerk van hoge kwaliteit is tegenwoordig steeds moeilijker te vinden. Voor een deel is dit te danken aan het internet, waar mensen hun schilderijen verkochten, vaak erfstukken, zonder te beseffen wat ze in huis hadden. Maar nog erger was dat anderen zonder enige kennis van zaken slechte kwaliteit kunst, om niet te zeggen rommel, hebben gekocht.

Gelukkig is daar langzamerhand een einde aan gekomen en verovert de legitieme kunsthandel weer zijn rechtmatige plaats.

De visie van Ron van Driel is dat een kunsthandelaar altijd garant moet staan voor de echtheid van een schilderij, of het nu de maker ervan of de leeftijd van het werk betreft. Daarnaast moet een kunsthandelaar aan de koper van een schilderij zoveel mogelijk achtergrondinformatie verstrekken. Daarom onderzoek ik - vooral als het gaat om een oud werk van een overleden schilder - altijd zorgvuldig de herkomst, of het werk nu op een veiling of van een particulier is gekocht. Pas als er zekerheid over alle facetten is, verstrekt Kunsthandel Van Driel een echtheidscertificaat en een garantie.

Het opbouwen van vertrouwen tussen een kunsthandelaar en een klant is in mijn visie heel belangrijk. Daarom wordt door mij een werk alleen aangeboden als het van goede kwaliteit is en de kunstenaar een goed gedocumenteerde bekendheid geniet. Want een schilderij vertelt vaak meer dan één verhaal, over de kunstenaar, technieken, stijlen, materialen, thema's, maar ook over wie heeft het eerder in bezit heeft gehad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar een schilderij vandaan komt, wordt door mij altijd zo goed mogelijk gecontroleerd voordat het onderdeel uitmaakt van de actuele collectie.

 

 

Ron over het aanschaffen van een kunstwerk:

Ik verbaas me er wel eens over dat men bij de inrichting van een huis altijd voor kwaliteit kiest als het gaat om bijvoorbeeld meubels, maar weinig aandacht besteedt aan wat men aan de muur hangt. En dat terwijl een kwalitatief goed schilderij nooit zal vervelen en mocht dat na jaren toch het geval zijn, dan zal het zijn waarde niet hebben verloren.

 

Sinds 1991 Kunsthandel RG van Driel Dordtsestraatweg 761b 3075BH Rotterdam Tel 0628381883 KvK 24186879 © 2024

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter