Home Actuele collectie Heden
Restauratie Verkocht Visie

 

VERLEDEN

Ik heb van mijn vader Gerard, een verzamelaar en archivaris van schilderijen, leren kijken naar beeldende kunst, vooral naar de werken van oude meesters.

Vanaf 1975 begonnen we samen veilingen maar ook particuliere verzamelaars te bezoeken en geleidelijk groeide onze privé-collectie.

Deze collectie zou de basis vormen van de kunsthandel die in 1991 door mij werd geopend in een mooi oud pand uit het begin van de vorige eeuw, met drie verdiepingen, aan de Dordtsestraatweg 761 in Rotterdam-Zuid.

Er moest aan het pand veel werk worden verricht, deels door achterstallig onderhoud, deels omdat in de loop van de tijd de collectie groeide en de ruimtes zo functioneel mogelijk moesten worden ingericht.

Ook in de jaren erna hebben de verschillende ruimtes, zoals de galerie, geregeld een andere aanblik of functionaliteit gekregen.

De laatste grote verandering is de bovenruimte die geheel is ingericht voor kunst tussen 1850 en 1970. De benedenruimte heeft vanaf 2015 een hoofdfunctie als tentoonstellingsruimte voor vooral jonge en "vergeten" kunstenaars.

 

 

In de jaren vijftig van de 20e eeuw was in het pand aan de Dordtsestraatweg 761 een bakkerij (Klootwijk) gevestigd.

De verbouwing in 1991 had heel wat voeten in aarde: van herstel tot nieuwe inrichting. Na nog drie grootscheepse verbouwingen hebben kunsthandel en galerie hun huidige uiterlijk gekregen en zijn door bezoekers omschreven als ruim, licht en aangenaam, een mooie achtergrond voor een prachtige collectie.

 

 

 

 

Ron over leren naar kunst te kijken:

In het begin was het moeilijk om goede schilderijen te onderscheiden van amateurstukken of zelfs vervalsingen.
Beeldende kunst is er in een grote verscheidenheid.
Er zijn naast beeldhouwers, keramisten en andere kunstenaars, alleen al duizenden kunstschilders - gestorven en nog in leven - met allerlei verschillende kwaliteiten, die schilderijen van verschillende groottes en
met verschillende thema's en stijlen hebben gemaakt.
Als je echt leert kijken, ga je heel veel herkennen, zoals kwaliteit, techniek, voorstellingen, onderhoud, vervalsingen en kun je zelfs ontdekken of een schilderij al eerder is gerestaureerd.
Na meer dan 49 jaar te hebben rondgekeken en na ruim 33 jaar actief te zijn geweest in de kunsthandel en de galerie te hebben beheerd, zijn er al heel wat schilderijen onder mijn ogen gekomen en door mijn handen gegaan. 49 jaar geleden was deze markt moeilijk te betreden, niet wat restauratie of inlijsten betreft, maar om kennis op te doen.
Altijd maar weer naar veilingen,om te kijken en te leren, hier in Rotterdam, Den Haag en vooral in Amsterdam, maar ook in de rest in het land.

Sinds 1991 Kunsthandel RG van Driel Dordtsestraatweg 761b 3075BH Rotterdam Tel 0628381883 KvK 24186879 © 2024

 

Web
Analytics Made Easy - StatCounter